Mød forfatterne til den nye bog om den radikale højrefløj i Europa

Tid: 19. juni kl. 19.00

Sted: Solidaritetshuset, Griffenfeldtsgade 41, Nørrebro

europashøjre omslagEfter valget til EU-parlamentet er repræsentationen af højreradikale og højrepopulistiske partier i parlamentet steget markant. Samlet har de fået 83 mandater. Det er især det franske Front National og det britiske United Kingdom Independence Party, der med hver 24 pladser har fået størst fremgang. Dansk Folkeparti har kunnet fordoble dets mandater, og andre rent nazistiske partier som f.eks. det tyske Nationaldemokratische Partei Deutschlands er kommet ind i EU-parlamentet.

Hvad kendetegner den radikale højrefløj i Europa. Hvor er lighederne, og hvad er det, der adskiller de forskellige grupper.

De to tyske forfattere til bogen Europas radikale højrefløj. Bevægelser og partier på gader og i parlamenter har rejst gennem 11 europæiske lande og giver i bogen et unikt indblik i miljøet.

Forlaget Solidaritet, foreningen Demos og Transform!Danmark har inviteret Martin Langebach, som er sociolog, og Andreas Speit, som er journalist, til København, hvor de vil fortælle om det højreradikale miljø i Europa.

Mødet foregår på engelsk.