Om TransformDanmark

Transform!Danmark blev oprettet i 2012 og er en venstreorienteret forening, et netværk og en platform til fremme af kritisk og velfunderet analyse af den nuværende samfundsudvikling. Netværket har som primært formål at skabe debat om alternative udviklingsmuligheder i Danmark, Europa og globalt, med udgangspunkt i en venstreorienteret og socialistisk orientering.

Transform!Danmark er medlem af det europæiske venstreorienterede tænketanksnetværk transform!europe. transform!europe spiller en central rolle som koordinator af progressive tænketanke over hele Europa og er med til at fremme en fælles politisk analyse af samfundsudviklingen som modvægt og alternativ til nyliberalismen og kapitalismen. Netværket bidrager til at styrke organisationer og bevægelser på venstrefløjen bredt.

Et svar på krisen

Vi gennemlever i denne periode en gennemgribende krise på mange områder.

Der er tale om en finansiel og økonomisk krise, en global klimatisk og økologisk krise samt en civilisatorisk og demokratisk krise. Den fastlåste samfundsdebat, der i dag er præget af en dybt konservativ og autoritær verdensopfattelse, viser med al tydelighed behovet for tanker, visioner og ideer, der udfordrer de gængse økonomiske og politiske opfattelser af samfundet.

Transform!Danmark ønsker at udfylde dette hul og ser det som sin opgave at udfordre den eksisterende debat i Danmark om samfundsudviklingen, som på mange områder halter bagefter debatten på den europæiske venstrefløj.

Transform!Danmark organiserer hvert forår en international transform-konference i København med fokus på udviklingen af alternativer til kapitalisme og vækst.
Desuden organiserer vi i løbet af året en række offentlige debatmøder om aktuelle problemstillinger med udgangspunkt i vores generelle sigte om udvikling af alternativer – til dels i samarbejde med andre organisationer, foreninger og netværk.

Alle venstreorienterede, der ønsker at analysere det eksisterende samfund med udgangspunkt i en kritisk venstreorienteret orientering og som ønsker at være med til at udvikle alternativer til den nuværende samfundsudvikling, vil således kunne blive en del af Transform!Danmark.

Transform!Danmark
C/o Solidaritetshuset
Griffenfeldsgade 41, st. mf.
2200 København N

CVR: 35155139

Vores bankkonto er Arbejdernes Landsbank 5301-0000268457

Vores IBAN nr er DK7553010000268457
Vores SWIFT/BIC nummer er ALBADKKK