Populism – a discussion on Latin American and European experiences

Transform!Danmark indbyder til offentligt debatmøde om:

POPULISME – erfaringer og diskussioner fra Latinamerika og Europa

(Populism – a discussion on Latin American and European experiences)

Mandag den 13. Februar, kl. 19.30

Sted: Enhedslisten, Studiestræde 24, 1, 1455 Kbh. K

Pris: gratis, Ingen tilmelding nødvendig

Baggrundsmateriale: IntroPopulism

Indledere:

· Erick Gonzalo Palomares, Mexican, political sciences. *Teaching at Aalborg University

· Óscar García Agustín, Associate professor at the Department of Culture and Global Studies at Aalborg University, Denmark

· Pelle Dragsted, Member of Parliament for Enhedslisten as from 2015

Mødet foregår på engelsk

Arr.: Transform!Danmark, Enhedslistens Latinamerikagruppe

POPULISME: et skældsord eller et politisk begreb?
I en verden i stigende grad styret af mediernes manipulationer ser vi hver dag ???populisme??? som et skældsord brugt mod oppositionen til (de) fremherskende neoliberale regimer. Dette uanset den politiske orientering i denne opposition, som et forsøg på at indkapsle denne for at efterlade os med det indtryk, at der ikke findes noget alternativ til ???den nødvendige politik???.

???Populisme??? er blevet et mærkat, der påklistres både det yderste højre og en progressiv, venstreorienteret politik, og bruges i et historisk tomrum.

I Latinamerika har der i lyset af de sidste 15 års progressive regeringer udspundet sig en fornyet diskussion om populisme, med teoretiske elementer, der har haft stor indflydelse på den efterfølgende diskussion i på det sydlige Europas venstrefløj. I Nordeuropa diskuteres venstrefløjen og ???populisme??? kun lidt, og der er brugt mere tid på historiske fortilfælde for højrefløjens iøjnefaldende fremgang, både i Europa og i USA.

Transform!Danmark vil med dette debatmøde tage hul på diskussionerne om populisme i Latinamerika, i Europa, Nord og Syd, om årsagerne til det ekstreme højres fremgang og udfordringer for venstrefløjen ??? for at stille spørgsmålet om, hvorledes den danske venstrefløj forholder sig hertil.

The panel, introductions:

* Erick Gonzalo Palomares R.

Mexican, political sciences. *Teaching at Aalborg University.

Ph.D. in Government and Public Administration from Universidad Complutense, Madrid. Master in Development, Innovation and Change, University of Bologna. Bachelor in International Relations, ITESO, México.

Has been working on public policy, elections, social movements and populism.

* Óscar García Agustín

Associate professor at the Department of Culture and Global Studies at Aalborg University, Denmark. With Christian Ydesen he has co-edited the book Post-Crisis Perspectives: The Common and its Powers (Peter Lang, 2013), and with Martin Bak Jørgensen he has co-edited Politics of Dissent (2015, Peter Lang) and Solidarity without Borders: Gramscian Perspectives on Migration and Civil Society (Pluto Press, 2016). He is author of Discurso y autonomía zapatista (Peter Lang, 2013) and Sociology of Discourse: From Institutions to Social Change (John Benjamins, 2015).

* Pelle Dragsted

Member of Parliament for Enhedslisten as from 2015; formerly working as political advisor for the parliamentary group, both in charge of activities with the press and international issues.

Has worked as assistance at daycare, and others. Bachelor in history and Spanish, and further studies in rethoric and communication.