Film: Samir Amin Organic internationalist

TRANSFORM!DANMARK INVITERER TIL FILMFOREVISNING OG DEBAT
Onsdag den 23. oktober kl. 19.30 i Studiestræde 24, 1. sal

 Filmen præsenteres af Dr Aziz Salmone Fall der også har instrueret den.
Samir Amin (1931-2018) var i årtier et teoretisk fyrtårn i debatten om den globale kapitalisme. Få har som han bidraget til forståelsen af, hvordan kapitalismen skaber underudvikling og fattigdom, og mange af de bøger, han skrev, har status af klassikere. Og så var han aktivist, en mand med stærke meninger og en flittig debattør.  

Denne dokumentarfilm om Samir Amin og hans bidrag til internationalismen er lavet af Aziz Salmone Fall, der er panafrikansk politolog og aktivist og var en nær ven af Samir Amin. Han underviser i statskundskab, antropologi, afrikanske studier og international udvikling på McGill Universitetet og Québec Universitetet i Montreal (UQAM). Han er medlem af Third World Forum og World Forum of Alternatives.

Filmen indeholder interviews med Samir Amin, hvor han diskuterer udviklingens, kapitalismens og imperialismens politiske økonomi, samt arbejderes og folkenes modstandskamp. Den indeholder også interviews og vidnesbyrd fra en række nære og politiske venner.