Internationalt Transform-seminar om sociale kampe i kommuner – 29/11-18

Torsdag den 29. november 2018 19:00
Verdenskulturcentret, Nørre Alle 7, Kbh N

Hvorfor er der ikke plads til min ko? el. min bil?

Deltagelse fra Napoli, Barcelona en Comú og TransNational Institute samt
BR-medlemmer fra København

Hvad rører der sig med rebel og transformative cities, med nyere sociale bevægelser i Europa

For some years a transnational movement of new municipalism has emerged in several European cities. “Fearless”, “rebel” or “transformative” cities with experiences in more democratic forms of municipality, or radical forms
of self-government, including new experiences in production, *urban commons* struggles against privatizations.

I København indtager fornyende grønne og røde bevægelser en stærk position, og de debatterer bl.a. styrkelse af lokalråd, måder at organisere borgeres indflydelse på og byplanlægning. Men hvilke muligheder for aktiviteter og
finansieringer råder de over og hvorledes forholder de sig til nye måder for indflydelse på lokalt og overordnet plan.

Vi har indbudt repræsentanter fra Napoli og Barcelona samt Transnational Institutes initiativ om transformative cities for at diskutere med BR-medlemmer fra København, for at fremlægge deres erfaringer med by-planlægning og udvikling samt sociale bevægelser. Hvorledes bruger de disse erfaringer i nye transnationale netværk. Hvorledes er borgerne involveret imellem valgene og hvorledes er kommunerne finansieret, herunder hvilke former for bygherrer.

Seminaret vil blive afholdt på engelsk.

NAPOLI Paper Commons